Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι


Τις τελευταίες ημέρες και αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα, η αριστερά πανηγυρίζει με ένα σαδιστικό και χαιρέκακο χαμόγελο γιατί πιστεύει ότι έχει εκδικηθεί και αποτελειώσει, ένα από τους μόνιμους και διαχρονικούς εχθρούς της, που είναι η αστυνομία. Περισσότερο είναι ικανοποιημένη γιατί για άλλη μία φορά η δεξιά, είναι αυτή που έβγαλε το φίδι από την τρύπα, τιμωρώντας αυστηρότατα και χωρίς έλεος τους αστυνομικούς που παρανόμησαν, ευνοώντας τη Χρυσή Αυγή, διαρρηγνύοντας με αυτό τον τρόπο τους δεσμούς με τους προασπιστές της νομιμότητας και εκθέτοντας τους για άλλη μία φορά, στις δεικτικές παρατηρήσεις και σχόλια των πολιτών, που έτσι και αλλιώς δεν τους έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Η αστυνομία, είναι και πάλι εκτεθειμένη, απογυμνωμένη και βορά στα νύχια των επιτήδειων που προσδοκούν πολλαπλά οφέλη από την αποδυνάμωση της. Εν κατακλείδι, η αριστερά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το σοβαρό πλήγμα που έχει δεχτεί η αστυνομία, το χρησιμοποιεί στα υπέρ της και παράλληλα επιβουλεύεται τη δύναμη της έννομης βίας αλλά και τις ψήφους των αστυνομικών.

Αν έχετε ξεκινήσει να μειδιάτε, είναι λάθος γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζετε επαρκώς την πολλαπλή προπαγάνδα που μπορεί να ασκήσει η αριστερά, έχοντας και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Υπό αυτό το πρίσμα, χαίρονται μεν γιατί η αστυνομία έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους πολίτες γιατί αυτό ικανοποιεί τα ταπεινά ένστικτα των οπαδών τους, θεωρούν ότι έχουν κατορθώσει να την «αφοπλίσουν» απέναντι στην καταπολέμηση, της βίας που ασκούν οι προστατευόμενοι τους κουκουλοφόροι, αλλά και οι συνδικαλιστές της και το κυριότερο, έχουν αποδεκατιστεί οι θύλακες, που προσέφεραν βοήθεια στο αντίπαλο δέος τους, που ήταν η Χρυσή Αυγή. Ευελπιστούν όμως, ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το θυμικό των αστυνομικών και την ανάγκη τους, για μία κάλυψη από κάποιον δυνατό, εξού και οι συχνές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στους συνδικαλιστές της αστυνομίας και η επιφανειακή στήριξη που δίνει, στα αιτήματα τους. Παράλληλα, υπάρχουν και οι σιωπηλές υποσχέσεις, που αναδεικνύονται από το γεγονός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα κατάφερνε να καλύπτει με αποτελεσματικότητα τις παρανομίες των υποστηρικτών του, τουλάχιστον μέχρι το πρόσφατο παρελθόν.

Μέχρι εδώ έχουμε διαπιστώσεις, μόνο που κανένας δεν έχει ερευνήσει τα αίτια και τους λόγους,  που ένας αστυνομικός διακινδυνεύει τη δουλειά, τη φήμη και παρανομεί εν γνώσει του, προκειμένου να βοηθήσει ένα κόμμα, να επιβάλλει την «τάξη». Μία αμφιλεγόμενη «τάξη» μεν, αλλά και επιδιωκόμενη από τον Έλληνα πολίτη που είναι τελευταίος στις προτιμήσεις των πολιτικών, για κάλυψη των αναγκών και των προσδοκιών του. Από την άλλη, τα όργανα που μπορούν να επιβάλλουν αυτή την τάξη, είναι μονίμως διωκόμενα και παροπλισμένα από τις εντολές πολιτικών ηγεσιών, αλωμένων από την προπαγάνδα της αριστεράς και τις ενοχικές συνειδήσεις τις δεξιάς. Ο ψευτο-προοδευτισμός και η «ανατροπή» της δημοκρατίας από την οχλοκρατία και την ασυδοσία, έδωσαν τη δύναμη στη Χρυσή Αυγή, να επιβληθεί ως η μόνη λύση για την εξισορρόπηση δυνάμεων, που μέχρι πρότινος καταπίεζαν τους πολίτες. Εν κατακλείδι ένας αστυνομικός που διακινδυνεύει τη ζωή του καθημερινά, είναι απροστάτευτος από τις επιθέσεις των εγκληματιών, κακοποιείται ψυχολογικά και λεκτικά από μεγάλη μερίδα πολιτών, καταρρακώνεται η περηφάνια του, είναι εξαρτώμενος από κάθε πολιτική ηγεσία που τον καταπιέζει, αγοράζει μόνος τους τον εξοπλισμό του από τον πενιχρό μισθό του, είναι εύκολη λεία στα χέρια του οποιουδήποτε κόμματος του δίνει αξία, τον υπολογίζει και παράλληλα του επαναφέρει έστω και πλασματικά τη δύναμη που θα έπρεπε να έχει.

Από τα πολύ σοβαρά επεισόδια μετά την πολιτική κηδεία του Δ. Χριστούλα. 
Πολίτες επιτέθηκαν σε αστυνομικό που βρισκόταν στο δρόμο, του έβγαλαν τη στολή και τον χτύπησαν

Όποιος από εσάς πιστεύει, ότι όλα αυτά είναι απλά δικαιολογίες, ας αναλογιστεί τη συμπεριφορά του, απέναντι στους «μπάτσους –γουρούνια-δολοφόνους», που πληρώνονται τα ελάχιστα για να χρησιμοποιούν τη ζωή τους ως προμετωπίδα και αντάλλαγμα για τη δική μας ζωή, περιουσία και υπόληψη. Η πλειοψηφία τους βρίζει αλλά παράλληλα, απαιτεί να είναι παρόντες όταν τους χρειάζεται, χωρίς ένα ευχαριστώ, χωρίς καμία ευγνωμοσύνη. Όταν πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες κακοποιών, είναι απλά όργανα, που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και χάνουν αυτόματα την ανθρώπινη υπόσταση τους. Όταν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά όσους καίνε, σπάνε και λεηλατούν τις περιουσίες του κόσμου, είναι φασίστες και το μακρύ χέρι του κράτους. Όταν κοιτάνε αμέτοχοι, είναι δειλοί και τεμπέληδες. Αυτοί δεν έχουν μάνες, γυναίκες, παιδιά και συγγενείς, που πονάνε. Δεν αξίζουν καμία τιμή και καμία αναγνώριση. Αντιμετωπίζονται ως στίγματα της κοινωνίας και όχι ως προασπιστές της. Τα αριστερά κόμματα δικαιολογούν και καλύπτουν τους οπαδούς τους όταν επιτίθενται στους αστυνομικούς με μολότοφ, ρόπαλα και στειλιάρια. Είναι θεμιτό να δείρεις, να κακοποιήσεις και να κάψεις ένα μπάτσο, αλλά όταν ασκηθεί έννομη βία πάνω στον πολίτη, τότε ο αστυνομικός γίνεται αυτόματα αποδιοπομπαίος τράγος και ερίφιο προς σφαγή για τέρψη του όχλου.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι οι δηλώσεις της μητέρας, των φίλων και συγγενών, του Παύλου Φύσσα. Ποιος δεν θυμάται, την προσπάθεια απόδοσης του φόνου, στη δήθεν αναλγησία των αστυνομικών ή την προσφώνηση τους ως αναξιόπιστους μπάτσους, που δεν θα έπρεπε οι μάρτυρες να τους παραδίδουν στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό. Μήπως να ξεχάσουμε, ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ως εμπνευστής και αρχηγός ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούνταν από τους  Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολο Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, έκαναν περιπολία, στις οδούς Ακαδημίας και Σόλωνος στην Αθήνα, για να ελέγξουν τους άντρες της ασφάλειας που είχανε υπηρεσία, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, το Νοέμβριο του 2012, φωτογραφίζοντας αστυνομικούς. Το όλο εγχείρημα, με περισσή περηφάνια, ανέβασαν στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την ιστοσελίδα left.gr, εκεί λίγες μέρες πριν, δίνονταν οδηγίες σε παρακρατικούς, με την αστεία δικαιολογία, της αντίποινας για τις φωτογραφίες κουκουλοφόρων, που δημοσιεύει η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα διάφορα έκτροπα! Δηλαδή οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, υποκαθιστούν αστυνομία, εισαγγελέα, ίσως και εκτελεστικό απόσπασμα σε λίγο, ως άλλοι Judge Dredd. Η είδηση φυσικά πέρασε στα ψιλά και ασχολίαστη.

Πως λοιπόν, περιμέναμε από τους αστυνομικούς, να μη πιστέψουν τη ψευδαίσθηση, που τους πρόσφερε απλόχερα η Χρυσή Αυγή; Είναι σαφές και προφανές, ότι τους εκμεταλλεύτηκε και κάποιους τους έκανε υποχείρια, τους εξέθεσε και τους ώθησε να διαπράξουν εγκλήματα παράταιρα με τον όρκο τους και το δημόσιο καλό. Από την άλλη όμως, χρόνια τώρα πολιτεία και πολίτες τους έχουν κάνει θιασώτες μίας σαθρής πραγματικότητας, στην οποία τους απαγορεύουν ή τους επιτρέπουν να συμμετέχουν και μετά τους πετροβολούν. Στην τελική οι πράξεις διώκονται και όχι οι ιδέες. Είναι σαφές, ότι πρέπει να τιμωρηθούν, όσοι χρησιμοποίησαν την αστυνομία ως μέσο για να προσφέρουν πληροφορίες και υπηρεσίες, που διευκόλυναν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα καλύτερο όμως, θα ήταν, αυτές οι τιμωρίες να συνοδευτούν από μέτρα και νόμους, που θα θεραπεύσουν τις αιτίες και όχι απλά τα αποτελέσματα γιατί στο γονατισμένο και διαπομπευμένο, θα βρεθεί σύντομα άλλος «παραστάτης» ή «προστάτης», ίσως πιο έξυπνος ή πιο καπάτσος και τότε θα είναι πολύ αργά για να κάνουμε απλή «επίδεση των τραυμάτων». Είναι άδικο να διαπομπεύεται ένα ολόκληρο σώμα, μόνο και μόνο γιατί εμείς ήμασταν αδύναμοι να το προστατεύσουμε.


Χρήσιμο θα ήταν να αφυπνιστούμε και να καταλάβουμε, ότι κάποιες ενέργειες είναι επιβεβλημένες, όσο και αν ουρλιάζουν κάποιοι για το αντίθετο. Προφανώς και αυτοί που αντιδρούν έχουν πολλά να χάσουν, άλλωστε το πιο αρχαίο δόγμα της εγκληματολογίας λέει ότι, «για να βρεις ποιος έκανε το έγκλημα, ψάξε να δεις ποιος ωφελείται από αυτό». Με γνώμονα την προστασία των ένστολων ως οντότητες, αλλά και την αστυνομία στο σύνολο, θα ήταν χρήσιμο να προβούμε σε κάποιες προτάσεις που κατά την άποψη μας θα είναι χρήσιμες, ώστε ποτέ κανείς στο μέλλον να μην είναι εύκολο να προσηλυτιστεί, στην εφαρμογή πράξεων και μεθόδων που εκθέτουν τα σώματα ασφαλείας στο σύνολο τους, αλλά και την αδυναμία της εκάστοτε αρχής να προστατεύσει και να κρατήσει μακριά τους ένστολους, από πράξεις ανομίας που γίνονται από απόγνωση. Θεωρούμε ότι όσα ακολουθούν είναι απαραίτητα για να κλείσουν οι κακοφορμισμένες χρόνιες πληγές της Ελληνικής Αστυνομίας.


Επαναφορά της λειτουργίας των καμερών στους δρόμους των πόλεων, μέσα σε ειδικά κιβώτια που να μην καίγονται και να καθιστούν αδύνατη τη φθορά τους. Αύξηση του αριθμού τους και πλήρη ψηφιακή καταγραφή 24 ώρες το 24ωρο.

Επαναφορά των μισθών και των επιδομάτων

Ύπαρξη πρόβλεψης για κτιριακά συγκροτήματα και εστίες, που θα δίνουν στέγη στους ένστολους και τις οικογένειες τους, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία για αποφυγή των μεταθέσεων τους.

Δημιουργία λεσχών ή σύμβαση με τις λέσχες των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να παρέχουν αξιοπρεπή σίτιση σε καλές τιμές.

Δωρεάν παροχή στολών και βασικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου των όπλων και των αλεξίσφαιρων γιλέκων από την πολιτεία. Η υπογραφή σύμβασης με συγκεκριμένα εργοστάσια και η εισαγωγή μεγάλου αριθμού εξοπλισμών θα επιτύχει καλύτερες τιμές και φυσικά θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους αστυνομικούς να μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να εξασκηθούν σε πανομοιότυπα όπλα έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση ίδιων πυρομαχικών και σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο ένας το όπλο του άλλου.

Δημιουργία χώρων όπου οι αστυνομικοί και οι οικογένειες τους θα μπορούν να ψωνίζουν σε φθηνότερες τιμές, όλα τα απαραίτητα, ανάλογα με αυτά που διαθέτει ο στρατός.

Εισαγωγή στις Αστυνομικές Ακαδημίες με εξετάσεις που θα γίνονται απευθείας και όχι μέσω πανελλαδικών. Επαναφορά του Γένους ως προαπαιτούμενο προσόν για τη φοίτηση.


Αλλαγή του νόμου για τη χρήση των όπλων. Δεν νοείται αστυνομικός που να μην τολμάει να πυροβολήσει, πριν τον πυροβολήσει ο κακοποιός. Δεν νοείται να δίνει εντολή ο αστυνομικός σε πολίτη για να ακινητοποιηθεί και να μην δικαιούται να πυροβολήσει όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν νοείται γενικά να έχει το όπλο του για άχρηστο αξεσουάρ.

Αλλαγή του νόμου περί προσφυγής στη δικαιοσύνη σε κάθε καταγγελία κατά αστυνομικού. Άμεση δημιουργία τμήματος που θα εξετάζει τις καταγγελίες των πολιτών και των αστυνομικών κατά συναδέλφων τους και θα αποφασίζει ποιες από αυτές έχουν βάσιμα στοιχεία για να προωθηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν η κάθε μία ή ο καθένας που θέλει να δημιουργήσει θέμα ή εντύπωση να καταγγέλλει φαντασιοπληξίες για να πλήξει την αστυνομία και αμέσως ο κάθε αστυνομικός να πηγαίνει αυτόφωτο.


Δημιουργία ταμείου αλληλοβοηθείας, όπου θα υπάρχουν τμήματα αλληλεγγύης και νομικής συμπαράστασης, προκειμένου όσοι αστυνομικοί διώκονται για κάποιο λόγο, τουλάχιστον πρωτοβάθμια, οι τραυματίες, αλλά και οι οικογένειες των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, να έχουν δωρεάν δικηγόρους και οικονομική βοήθεια σε όλα τα επίπεδα.  

Ειδική μέριμνα από το ταμείο εγγυοδοσίας του δημοσίου, να παρέχονται χαμηλότοκα δάνεια που να δίνονται γρήγορα και εύκολα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν απρόοπτες οικογενειακές ανάγκες των αστυνομικών.


Θεωρούμε ότι υπό αυτό το πρίσμα και με πολύ αγάπη, απέναντι στους ανθρώπους, που διακινδυνεύουν τις ζωές τους καθημερινά προκειμένου να μπουν ασπίδα ανάμεσα σε εμάς και τους εγκληματίες, θα μπορέσουμε ως κοινωνία, αλλά και ως πολιτεία να δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια, που τους ανήκει. Πρέπει και είναι επιβεβλημένο, να αποκατασταθεί το όνομα της Ελληνικής αστυνομίας, μαζί με την αξιοπιστία αλλά και την πίστη των πολιτών απέναντι τους. Οι αστυνομικοί είναι παιδιά δικά μας. Το αίμα τους, έχει το ίδιο χρώμα με το δικό μας και όταν τρέχει πονάνε το ίδιο με εμάς. Έχουν οικογένειες, που δεν είναι υποδεέστερες κανενός Έλληνα πολίτη και πρέπει να μπορούν να υπολογίζουν στη προστασία της πολιτείας, εφόσον γενιές και γενιές Ελλήνων, μεγάλωσαν σαθρά νομίζοντας ότι οι αστυνομικοί είναι τα κλωτσοσκούφια τους. 


2 σχόλια:

  1. kairos htan na pei kapoios thn alitheia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σαι καλά όποιος και αν είσαι που έγραψες αυτό το κείμενο. Σήμερα πήγα πιο ήρεμος για υπηρεσία. Ήξερα ότι εκεί έξω δεν θέλουν μόνο το κεφάλι μας και ότι υπάρχουν και άνθρωποι που μας σκέφτονται. Εκ μέρους των αστυνομικών σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή