Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Εν Αρχή ην το Χάος

Ως άνθρωπος έχω και εγώ τα μειονεκτήματα μου. Διαβάζω, διαβάζω πολύ και θυμάμαι ακόμα περισσότερο. Η χείριστη δε πράξη μου είναι ότι, ότι διαβάζω και είναι ενδιαφέρον το κρατάω σε αρχείο, το οποίο και ψηφιοποιώ για να είναι εύκολο στη χρήση του. Θα μου πείτε και εμάς τι μας νοιάζει αυτό; Εσάς δε σας νοιάζει, αλλά νοιάζει εμένα που θέλω να μπορώ να απαντώ με στοιχεία στους ψεύτες, στους προπαγανδιστές και κυρίως στις συνιστώσες της οχλοκρατίας.

Διαβάζω λοιπόν στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι ο
  βουλευτής Επικρατείας Δ. Τσουκαλάς επιθυμεί να ενισχύσει  τον αριστερό αντιιμπεριαλισμό πατριωτισμό και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να χαρίσει τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους». Ο ίδιος σημειώνει ότι η νέα τάση θα δίνει έμφαση στα εργασιακά και εθνικά ζητήματα, όπως η ΑΟΖ. Θυμήθηκα και τον Π. Τατσόπουλο, αυτόν τον κολοσσό συγγραφέα που άνοιξε την καρδιά του και ζήτησε συνεργασία με το πατριωτικό κομμάτι της ΝΔ…. (μεταξύ μας ο Κολοκοτρώνης θα κάνει βαρελάκια στον τάφο του) και απόμεινα να κάθομαι και να κοιτάζω το κενό.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου στην όραση μου. Μετά αμφισβήτησα τη γνώση μου στην Ελληνική γλώσσα και τέλος αναρωτήθηκα μήπως έφτασε η ώρα του Αλτσχάιμερ. Έψαξα και κάτι παλιά φθαρμένα σχολικά βιβλία που μας δίδασκαν την Ελληνική γλώσσα, πήρα την πίεση μου, έλεγξα αν είχε στραβώσει το στόμα μου προς τα …. Αριστερά, πήρα και μία διαβεβαίωση από φίλους μου γιατρούς ότι δεν είχα πάθει εγκεφαλικό και κάθισα να
 γράψω.

Εν Αρχή ην το Χάος… και άντε τώρα εσύ να το βάλεις σε μία τάξη. Σκέφτηκα το προφανές ότι δηλαδή κάνουν καινούργιο άνοιγμα και δη στο πατριωτικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, βλέπεις πρέπει να μαζέψουν στις τάξεις τους όσους έχουν απομείνει εκεί ή βρίσκονται εκτός και από τους δύο. 

Θυμήθηκα εν τω μεταξύ και ποιος είναι ο συγκεκριμένος βουλευτής που μιλάει για πατριωτισμό.  Ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για θέματα Δημόσιας Τάξης, που έχει απασχολήσει πολλαπλώς στο παρελθόν τα ΜΜΕ για τις «πατριωτικές» του δράσεις.Τι να πρωτοαναφερθεί … η πατριωτική του δράση στην Ιερισσό, με την κάλυψη των εγκληματιών που παρά λίγο να κάψουν εργαζόμενους για να μη μιλήσουμε για τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα των μεταλλίων χρυσού; Η πατριωτική του δράση, στο θέμα των χώρων κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα η οποία είναι γεμάτη ψεύδη, υπερβολές και προπαγάνδα και εκθέτει όλη την Ελλάδα; Η πατριωτική του δράση που εκδηλώνεται με πλήρη κάλυψη σε Τούρκους τρομοκράτες; Η πατριωτική του δράση που καλύπτει τα κέντρα ανομίας και τους εγκληματίες που στεγάζονται σε καταλήψεις κτιρίων; Η πατριωτική του δράση, που τον προστάζει να εξαγριώνεται και να καταθέτει στη βουλή επίκαιρη ερώτηση για τη σύλληψη του διαχειριστή της υβριστικής σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» Ή η πατριωτική του δράση υπέρ πασών των λαθρομεταναστών, εγκληματιών, κουκουλοφόρων, παρακρατικών, αναρχικών και τρομοκρατών;
 Πολλές οι πατριωτικές δράσεις του συγκεκριμένου, απλά μου διαφεύγει σε ποια χώρα αναφέρεται ο πατριωτισμός του. 

Επίσης μου διαφεύγουν και οι πατριωτικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για να διαθέτει και πατριωτικό κομμάτι…. Εδώ κι αν είναι ατελείωτος ο κατάλογος.

Μήπως με την ομιλία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου στην εφημερίδα «Nova Makedonija», της Ιωάννας Γαΐτανη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία. 

Μήπως με τη διαδήλωση της νεολαία του Συνασπισμού, το 2008, στο κέντρο των Σκοπίων για το δικαίωμα τους ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία «Μακεδονία

Μήπως με το έντυπο της διεθνιστικής εργατικής αριστεράς, που είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, και αναφέρει σε έντυπο της ότι δεν θα επιτρέψει την επιθετικότητα του Ελληνικού εθνικισμού στη Μακεδονία.

Μήπως με το έντυπο τους οικολογικής παρέμβασης, που είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει συνεργασία και αλληλεγγύη με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Μήπως με τη θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι νέοι και οι νέες υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή τους αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα ‘‘Μακεδονία’’ μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές τους και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους. Η ιστορική αυτή ονομασία έχει από χρόνια υιοθετηθεί από τους κατοίκους τους περιοχής και αντιστοιχεί στη συνείδησή τους, αφού με αυτή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.»

Μήπως με τη ετυμηγορία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας που αντιστάθηκε στον ληστή που απειλούσε να σκοτώσει τη μάνα του είναι ... δολοφόνος, τη στιγμή που κανένας δε γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 43χρονου Αλβανού ληστή στην Παιανία;

Μήπως με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους λαθρομετανάστες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τα ακόλουθα:


 • Να αλλάξει άμεσα το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα τους.
 • Να χορηγηθεί άσυλο τους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα εξόδου από τη χώρα σε όσους το επιθυμούν.
 • Άμεσα να δημιουργηθούν ανοιχτοί ξενώνες στέγασης και φιλοξενίας μεταναστών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. 
 • Τη διευκόλυνση τους οικογενειακής επανένωσης. 
 • Τη διευκόλυνση τους πολιτογράφησης, προπάντων για παιδιά μεταναστών. 
 • Την κατάργηση κάθε περιορισμού πρόσβασης τους θεσμούς δημόσιας Υγείας και Παιδείας. 
 • Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις «σκούπα». 
 • Ουσιαστική διευκόλυνση για όσους θέλουν να πάνε αλλού, με τον τρόπο που ήδη αναφέρθηκε. 
 • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Σύνορα ανοιχτά για τους ανθρώπους – σύνορα κλειστά για τα όπλα και τους στρατούς, για τους κλεμμένους πόρους και τα χρήματα των λαών, για τους μίζες και τους μιζαδόρους. 
 • Άμεση απόδοση τους ελληνικής ιθαγένειας σε 200.000 περίπου παιδιά και νέους, μεταναστόπουλα δεύτερης γενιάς, σε παιδιά που τα περισσότερα γεννήθηκαν στην Ελλάδα, που μιλούν τη γλώσσα τους, που δεν γνώρισαν ποτέ κι ούτε θα γνωρίσουν πιθανότατα άλλη πατρίδα, που παλεύουν περήφανα και διακρίνονται στην κοινωνία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Που επιθυμούν την ιθαγένεια και τους την στερούν, οργανώνοντας την ίδια στιγμή υποκριτικές εκστρατείες για την υπογεννητικότητα και τάζοντας παροχές για να μην γεράσει η χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πραγματικοί τους σύντροφοι. Αυτή είναι η τάξη τους, τους θέλουμε για συμπατριώτες τους και όχι τους τραπεζίτες, που λήστεψαντο λαό, τους εφοπλιστές που εκβιάζουν, τους χιτλερικούς πουδιεκδικούν ξανά “ζωτικό χώρο”, τους Εφραίμ, τους Χριστοφοράκους και τους Τσοχατζόπουλους.»
 • Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες – δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Η κρίση δυσκολεύει τη ζωή όλων τους. Οδηγεί πάρα πολλούς από αυτούς στην επιστροφή. Ορισμένους τους οδηγεί στην παραβατικότητα. Σύμφωνα με πολύ πρόσφατα στοιχεία τους αστυνομίας τα ποσοστά συμμετοχής τους στην εγκληματικότητα (κυρίως αφορούν “μικρά εγκλήματα” μειώνεται συνεχώς ενώ αυξάνονται τα ποσοστά των Ελλήνων. Αυτό αποδεικνύει πεντακάθαρα ότι οι συνθήκες κι όχι το , διαμορφώνουν τους ανθρώπινες συμπεριφορές.

Μήπως με τις εξηγήσεις που δίνουν για την άκρατη λατρεία τους προς τους λαθρομετανάστες λέγοντας:

 • Οι φράουλες, οι ελιές και τα πορτοκάλια, θα σάπιζαν στα χωράφια.
 • Χιλιάδες ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά θα έμεναν χωρίς καμιά βοήθεια στο σπίτι.
 • Τα ασφαλιστικά ταμεία θα είχαν 1 δις Ευρώ περισσότερα ελλείμματα. Βεβαίως αυτά είναι μόνο τα έσοδα από τους εισφορές των νομίμων, την ίδια στιγμή που τεράστια ποσά εισφοροδιαφεύγουν ακόμη από την αδήλωτη εργασία των ανθρώπων «χωρίς χαρτιά».
 • Ο τουρισμός, η εμπορική ναυτιλία, η ένδυση η οικοδομή, καθώς και πολλοί τομείς υπηρεσιών (π.χ. συνεργεία καθαρισμού, ταχυμεταφορές, κ.λ.π.) θα μαράζωναν ολοκληρωτικά. 
 • Χιλιάδες σπίτια και μαγαζιά θα έμεναν ξενοίκιαστα. 
 • Ολόκληρες περιοχές τους περιφέρειας θα ερήμωναν και πολλά σχολεία τους υπαίθρου θα έκλειναν.
 • Χιλιάδες θέσεις εργασίας Ελλήνων εργαζομένων θα χάνονταν.


 Μήπως με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το στρατό που περιγράφονται ως ακολούθως;

Τη συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα:
 • Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς.
 • Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. 
 • Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης τους ζωής τους μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας. 
 • Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθ’ όλη τη διάρκεια τους θητείας. 
 • Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του.
 • Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό τους ειδικευμένου εργάτη.
 • Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.
Μήπως με τους θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία που περιγράφονται ως ακολούθως

Τη ριζική αναμόρφωση των σωμάτων ασφαλείας:
 • Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και τους νεολαίας. 
 • Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας τους χώρους τους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους. 
 • Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. 
 • Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και τους νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και τους νεολαίας. 
 • Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τους μαζικές οργανώσεις.
Μήπως για τη θέση τους ως προς την ύπαρξη λαϊκών δικαστηρίων;

Μήπως με την αφίσα της νεολαίας τους που απεικονίζει ένα κουκουλοφόρο με καλάσνικοφ και γράφει για επανάσταση;

Μήπως με τη διαρκή συμπαράσταση τους σε τρομοκράτες, κουκουλοφόρους, παρακρατικούς, δολοφόνους που καίνε κόσμο όπως στις περιπτώσεις της ΜΑΡΦΙΝ και του Κ. Μαρούση;

Μήπως με την ανοχή και συμπαράταξη τους με την ανομία μέσα στα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις κτιρίων;

Μήπως με τους άρρηκτους δεσμούς τους με την αναρχία;

Μήπως με τη διαρκή τους ενθάρρυνση για αντάρτικο πόλεων και χάος;

Μήπως με την ασύστολη δυσφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό;

Μήπως με τη θέση τους κατά της στράτευσης και όντας υπέρμαχοι των 
αστράτευτων λιποτακτών;

Μήπως με τις εμφυλιοπολεμικές τους διαθέσεις και τα εμπρηστικά τους συνθήματα;

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως με τόσο πατριωτισμό είναι δυνατό κάποιος πατριδοκάπηλος να τους κλέψει τη δόξα… Αλήθεια, όταν λέμε πατριδοκάπηλος, εννοούμε...

Αυτόν που θα έδινε τη ζωή του για την πατρίδα, τη Σημαία και το Έθνος; 
Αυτόν που θα έκλαιγε στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου; 
Αυτόν που υπηρέτησε την πατρίδα; 
Αυτόν που βάζει πάνω από όλα την Ελλάδα; 
Αυτόν που για να κολλήσει το αυτοκόλλητο η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, πέφτει στις ρόδες των φορτηγών που έρχονται από Σκόπια και γράφουν πάνω Μακεδονία; 
Αυτών που δολοφονούνται από τις σφαίρες των τρομοκρατών ή από τα χέρια των λαθρομεταναστών; 
Αυτών που εκτιμούν τη ζωή τους λιγότερο για να προασπίζουν τις ζωές των πολιτών , είτε υπηρετούν στο στρατό, στην αστυνομία, στο λιμενικό ή την πυροσβεστική; 
Αυτών που έπεσαν για την πατρίδα; 
Ή ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ;

Ευχαριστούμε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αντέχουμε και χωρίς τον πατριωτισμό σας.

ΣΥΡΙΖΑ για να μπορούμε στο μέλλον να φωνάζουμε περήφανα "Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"


Alt3r 3go

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου