Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΣ, η χώρα του πολιτισμού και του φωτός


Στη σημερινή εποχή, οι σκοτεινές δυνάμεις εργάζονται έτσι ώστε να επικρατήσει, ένα «νέο» μοντέλο διακυβέρνησης. Οραματίζονται, οι «φωστήρες» που το προωθούν,  ένα πλανήτη με πολλές μικρές και ανίσχυρες χώρες, χωρίς ιστορία, δίχως ήθη και έθιμα, στερημένες από πολιτιστικά στοιχεία και το κυριότερο απο-δομημένες από τις ρίζες τους και την καταγωγή τους.

Όλο αυτό το πείραμα, είναι γνωστό και ως παγκοσμιοποίηση. Οι διεθνιστές που το υποστηρίζουν θέτουν ψεύτικα διλήμματα στα Έθνη, όπως πόλεμος ή ειρήνη, φτώχεια ή ευημερία, πολυπολιτισμός ή μίσος. Παρουσιάζονται ως οι μόνοι ανθρωπιστές, δημοκράτες, διανοούμενοι και ανώτεροι πνευματικά, οι οποίοι έχουν λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Στην ουσία ονειρεύονται ένα κόσμο με 500,000,000 -1 δις ανθρώπους ως παγκόσμιο πληθυσμό, όπου σε ένα σύνολο δούλων και ένα συνονθύλευμα φυλών και απομειναριών πολιτισμού, θα ηγούνται κάποιες χιλιάδες αφεντικών. Μία νέα μπουρζουαζία παγκόσμιων κυβερνητών, με δικαιώματα ζωής και θανάτου στους υποτελείς τους.

Σε όλο αυτό το «όραμα», κυματοθραύστης και τείχος, αποτελεί ο κορυφαίος Ανθρώπινος Πολιτισμός. Η κοιτίδα και η μάνα ΟΛΩΝ των υπολοίπων πολιτισμών. Το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και η Ελλάδα, ως μάνα γη. Ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε δούλο έναν άνθρωπο που κατείχε τη γνώση και το πνεύμα. Πάμε όμως να δούμε την προσφορά της Ελλάδας διαχρονικά στο παγκόσμιο πολιτισμό.

Το αρχαιότερο εύρημα ανθρώπου, βρέθηκε στο σπήλαιο των Πετραλώνων-Χαλκιδικής και είναι ο γνωστός Αρχάνθρωπος (ορθογναθικός) ο οποίος έχει χρονολογηθεί στα 700,000 – 750,000 χρόνια. Την πιστοποίηση έκανε μια πολυμελής ομάδα επιστημόνων (περίπου 30 τον αριθμό) διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί, γεωλόγοι, πυρηνικοί φυσικοί κτλ κτλ)

Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Άρης Πουλιανός, ο Ιάπωνας Μοτόγι Ικέγια και ο Ιταλός Μπρούνο Σιαρέλι. Δεν άφησαν καμία αμφιβολία παραθέτοντας επιστημονικά στοιχεία (χρονολόγηση) στο ότι ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων της Χαλκιδικής αποτελεί τον αρχαιότερο άνθρωπο που έχει ανακαλυφτεί έως σήμερα. Το αξιοπερίεργο είναι πως ο αρχάνθρωπος δεν ήταν ανθρωποφάγος αλλά κτηνοτρόφος.

Λιγότερο γνωστός είναι ο αρχάνθρωπος (ορθογναθικός) της Τρίγλιας στη Χαλκιδική, που χρονολογείται στα 11,000,000 χρόνια.

Θυμηθείτε το μύθο του Προμηθέα, όπου έδωσε τη φωτιά (φως = γνώση) στους ανθρώπους. Άραγε ο Προμηθέας δεν συμβολίζει διαχρονικά τον Έλληνα;
Οι πρωτέλληνες Πελασγοί δεν οικοδόμησαν τον πρώτο Αιγειακό πολιτισμό, ο οποίος με σταθερά βήματα αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πολιτισμός;

Δυστυχώς σήμερα γνωρίζουμε ελάχιστα για τους Πελασγούς. Υπάρχουν όμως επιστημονικά ευρήματα σε όλη την Ευρώπη, που μαρτυρούν ένα πανάρχαιο και ανεπτυγμένο πολιτισμό. Να αναφερθώ ενδεικτικά πως το αρχαιότερο νεολιθικό χωριό, παγκοσμίως, ανακαλύφθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς και χρονολογείται μεταξύ 6,500 – 7,500 π.Χ

Το ερώτημα που τίθεται συχνά είναι γιατί η Ελλάδα  αποτέλεσε τόπο γέννησης των πολιτισμών και δε συνέβει αυτό σε κάποιο άλλο τόπο; Η απάντηση δόθηκε πρόσφατα με τη γεωλογική ιστορία του πλανήτη που μας απέδειξε πως οι κλιματολογικές συνθήκες, υπήρξαν ιδανικές καθώς στην υπόλοιπη Ευρώπη, επικρατούσε παγετώνια περίοδος και οι υπόλοιπες χώρες μαστίζονταν από ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Την ίδια περίοδο ακριβώς, οι Έλληνες άρχισαν να αναπτύσσουν τη γλώσσα, τις τέχνες και τα γράμματα (ιερογλυφικά). Ως πανάρχαιος θαλασσινός λαός εξαπλώθηκαν σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και γρήγορα την κατέστησαν «Ελληνική Λίμνη» Ανέπτυξαν το εμπόριο και τη πολεμική αρετή. Πολύ γρήγορα ξεχώρισαν από όλους τους υπόλοιπους λαούς σε ολα τα επίπεδα. Δημιούργησαν δε την εξαιρετική ικανότητα, να ξεχωρίζουν την ύλη από το πνεύμα και να εξελίξουν τις επιστήμες.

Την εποχή που θεμελιώθηκε ο Παρθενώνας έφτασε και το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στο απόγειο του. Τη στιγμή που πολλοί σημερινοί λαοί και Έθνη γρύλιζαν ή ήταν ανθρωποφάγοι, στην Αρχαία Αθήνα είχαμε περίπου επτά διαφορετικά φιλοσοφικά ρεύματα.  Σε σύγκριση με την Κίνα και τον πολιτισμό της πού έχει διάρκεια 5,000 ετών και εμφανίζει ένα και μόνο φιλόσοφο που είναι ο Κομφούκιος, η Αρχαία Αθήνα σε μία μόνο περίοδο είχε 350 φιλόσοφους.Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος μεταλαμπαδεύοντας το φως και τον πολιτισμό στην Ασιατική Ήπειρο. Ήταν δε τόσο μεγάλη η αλλαγή στα κράτη της Ασίας που του απέδωσαν τον όρο «Μέγας». Οι εμφύλιες διαμάχες όπως ο Πελοποννησιακός πόλεμος συνέβαλαν στη πτώση της Ελλάδας τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά και στην επιβολή της Ρωμαιοκρατίας. Ακόμα και τότε όμως το Αρχαιοελληνικό πνεύμα νίκησε τη στρατιωτική δύναμη της Ρώμης. Πριν όμως από αυτό οι Έλληνες είχαν σώσει ολόκληρη την Ευρώπη από τις βάρβαρες ορδές του Ξέρξη και την Περσική κατακτητική μανία.

Με αυτό τον τρόπο, επιβλήθηκε δια του πνεύματος η Ελληνική γλώσσα σε ολόκληρη την αυτοκρατορία και όπως είπε και ο Ιησούς Χριστός, «Ελήληθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη αληθώς ανθρωπογεννεί. Φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον.  Λογισμόν αποτίκτουσα. Οικειούμενην επιστήμην. Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου».  Η Ελλάς είναι η μόνη που πραγματικά γεννάει, δημιουργεί ανθρώπους. Διότι είναι φυτό που ήρθε από τον ουρανό και βλάστησε στη γη ως θεϊκό πανάκριβο δώρο. Η οποία εάν αποκτήσει τον (γήινο) συλλογισμό, τότε οικειοποιείται ολόκληρη την επιστήμη.

Με λίγα λόγια ακόμα και ο όταν αποφάσισε ο Χριστός να απευθυνθεί στην ανθρωπότητα, μίλησε τη γλώσσα των Ελλήνων.  Και ο Έλληνας συνέχισε το αέναο ταξίδι του στο χρόνο και την ιστορία.

Ήρθε και η πτώση της Ρώμης κι όσο η Ρώμη πέθαινε με πάταγο και παραδίδοντας τα Έθνη στο χάος, πάλι οι Έλληνες μετέφεραν τον πολιτισμό στην Κωνσταντινούπολη, φτιάχνοντας την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία κι ως έχει η μοίρα τους αποτέλεσαν γι άλλη μία φορά το φάρο του πνεύματος και της γνώσης και λειτούργησαν ως ασπίδα σε Άραβες και Οθωμανούς για την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Ποιος άλλος λαός έχει στην ιστορία του 85 αυτοκράτορες;

Όσο οι Έλληνες δημιουργούσαν και μεγαλουργούσαν, οι φτωχοί στο πνεύμα, Ευρωπαίοι συγγενείς μας, που πήραν τα φώτα και τον πολιτισμό από εμάς, άρχισαν να μας μισούν θανάσιμα. Μη μπορώντας να αλώσουν τον Ελληνικό πολιτισμό το άφησαν βορά στα βαρβαρικά στρατεύματα του Μωάμεθ του Β΄ του Πορθητή και η Πόλις εάλω στις 29 Μαΐου του 1453.

Τι κατάφεραν οι «φίλοι» και «αδερφοί» Ευρωπαίοι; Έριξαν στα δεσμά ενός βάρβαρου κατακτητή το Ελληνικό φως και με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα παραλίγο να σβήσει ως Έθνος.

Την ίδια στιγμή που ο Ιωάννης Παλαιολόγος πήγαινε στη Φλωρεντία, με μία κουστωδία ανθρώπων της αυτοκρατορικής αυλής της Κωνσταντινούπολης (ραφτάδες, λόγιους, γλύπτες, ζωγράφους, δασκάλους κτλ κτλ), ξεκινούσε, ως εκ θαύματος μέσα σε λίγες δεκαετίες η «Αναγέννηση» που έβγαλε την Ευρώπη από το Μεσαιωνικό σκοτάδι. Μία Αναγέννηση που την έφεραν οι Έλληνες, μέσα από την καταστροφή και το σκοτάδι και την πρόσφεραν απλόχερα για να έρθει το φως. Πλην όμως για τον Έλληνα ούτε τα δεσμά αλλά ούτε και τα βάσανα θα σταθούν εμπόδιο.

Ένας λαός Ελεύθερος και με ιδανικά, που κουβαλάει στο DNA του, τις τέχνες, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες αλλά και το Χριστό. Στην Ευρώπη, Βουδαπέστη, Μολδοβλαχία, Οδησσός και Βενετία, οι Έλληνες διαπρέπουν στο Εμπόριο, στις τέχνες και τα γράμματα και στην υπόδουλη μάνα γη, οι Κλέφτες και οι Αρματολοί αντιτάσσονται στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Στα 400 χρόνια ζυγού δεν πέρασε ούτε μήνας χωρίς αντίσταση και επανάσταση των υπόδουλων Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς κατακτητές.

Αυτός είναι ο Έλληνας γι αυτό και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο άνθρωπο ή Έθνος σε αυτό τον πλανήτη. Μία κοινή φυλετική καταγωγή, όπως ορίζει ο Ηρόδοτος:

Ομόαιμο
Ομόγλωσσο
Ομόδοξο
Ομότροπον

Συμπέρασμα, δε γίνεται να ρίξεις τη Γη και τους Ανθρώπους στο σκοτάδι και στην σκλαβιά όσο υπάρχει ο Ελληνικός πολιτισμός και το πνεύμα που φέρνει.  Ο διεθνισμός και η παγκοσμιοποίηση θα ηττηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως ηττήθηκε η Ιερά εξέταση στην Ισπανία από τον Έλ Γκρέκο τον Έλληνα Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, που όταν κλήθηκε να απολογηθεί για το ζωγραφικό του έργο, απάντησε…«Εσείς αντιπροσωπεύετε το σκοτάδι και εγώ ανήκω στο φως. Πως μπορείτε να με νικήσετε;»


1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό το άρθρο, χίλια μπράβο στο συγγραφέα. Με συγκίνησε. Θα βεβαιωθώ ότι θα το διαβάσουν τα παιδιά μου για να καταλάβουν τι εστί Έλληνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή