Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το χτες, το σήμερα και το αύριο της Χρυσής Αυγής


Αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει, όσους ασχολούνται με την πολιτική είναι βαθιά γνώση της γεωπολιτικής, ευρωπαϊκής αλλά και Ελληνικής ιστορίας, καλό μνημονικό, αναλυτική σκέψη και ένα καλό αρχείο για να μπορούν να κάνουν σύγκριση και να …. προβλέπουν με ακρίβεια τα μελλούμενα. Είναι απαραίτητα προσόντα για όσους θέλουν να εκφράζουν ολοκληρωμένη άποψη αλλά και να αποφεύγουν τις άστοχες προβλέψεις. Επίσης όλα αυτά είναι χρήσιμα γιατί κάποιος παρατηρητής μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα τόσο για το χαρακτήρα των πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής, όσο και για τις πράξεις και τη στρατηγική τους. Μπορεί να αναδείξει με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές που διέπουν τη προσωπικότητα του καθενός και συγχρόνως τις αδυναμίες του.

Κάτι τέτοιο θα κάνουμε σήμερα με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. Θα σκιαγραφήσουμε τη προσωπικότητα του και θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη πορεία της Χρυσής Αυγής. Εν κατακλείδι δεν είναι και τόσο δύσκολο, απλή ανάγνωση της ιστορικής πραγματικότητας και ανάλυση των πεπραγμένων, θα μας επιτρέψουν να δούμε τη «χαραυγή» του μέλλοντος


Ας ξεκινήσουμε με το ποιος είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ποια είναι η Χρυσή Αυγή. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος όπως περιγράφετε σε αυτό το άρθρο,   http://alter2013ego.blogspot.gr/2013/09/blog-post_16.html είναι οπορτουνιστής, αριβίστας, αδίστακτος και το κυριότερο ασυνείδητος. Έχει δηλαδή όλα τα γνωρίσματα ενός χαμαιλέοντα της πολιτικής που προσαρμόζετε στις καταστάσεις αλλά το κυριότερο που τις εκμεταλλεύεται προς όφελος του. Ως τέτοιος χαρακτήρας είναι φυσικό να έχει πολλούς εχθρούς, κυρίως μέσα από τις τάξεις και το περιβάλλον του. Ας μη ξεχνάμε ότι κυκλοφορούσε με πολυπληθή συνοδεία μπράβων από τότε που η Χρυσή Αυγή έπαιρνε ποσοστά κάτω της μονάδας. Δεν είναι λογικό, να αναρωτηθεί κάποιος το γιατί, ένας όχι και τόσο αναγνωρίσιμος να θεωρεί τον εαυτό του ευάλωτο σε πιθανές επιθέσεις; Όχι βέβαια αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν  ένα μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που δεν τιμωρήθηκε ποτέ, σε αντίθεση με τους συναγωνιστές του, έχοντας πάντα τις πλάτες συγγενών του που υπηρετούσαν στο στρατό, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη και φρόντισαν για τη σωστή δικτύωση του.


Η Χρυσή αυγή διαχωρίζει την οντότητα της, ανάλογα με τη δεκαετία για την οποία μιλάμε. Στη γέννηση της ήταν μία Εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση με παραστρατιωτική δομή που είχε τις εξάρσεις της, μέχρι και τη καταδίκη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Ανδρουτσόπουλου του περίφημου Περίανδρου, που φέρεται ως υπεύθυνος για τον ξυλοδαρμό του Δ. Κουσουρή, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων το 1998. Για άλλη μία φορά φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος να έχει «δώσει» συνεργάτη του και γίνεται λόγος για «ανανδρία» του αρχηγού του νεοναζιστικού κόμματος, ενώ ύποπτος καθόλα είναι ο ρόλος που έπαιξε στο ξυλοδαρμό ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο Αντώνης Ανδριτσόπουλος, μιλάει ξεκάθαρα για προδοσία της Χρυσής Αυγής και  υποστηρίζει ότι δε μίλησε στο δικαστήριο για να μην διασπαστεί ο νεοναζιστικός χώρος. Παράλληλα τονίζει, ότι υπήρξε πιόνι ενός αστείου φυρερίσκου. Οι συναγωνιστές – υποστηρικτές του Ανδριτσόπουλου αποχωρούν από την οργάνωση. Τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω στη Χρυσή Αυγή που ήταν άγνωστη στο πλατύ κοινό. Μεταξύ μας ποιος ήθελε να έρχεται σε επαφή με νεοναζιστές που πρότειναν τη δεξιά, όπως έκανε ο Χίτλερ, αντί άλλου χαιρετισμού. Το μόνο που τους διαχωρίζει, είναι η ύπαρξη της Ελληνικής Σημαίας.

Μετά από το πλήγμα που δέχτηκε η Χρυσή Αυγή, ο Μιχαλολιάκος προσπαθεί απεγνωσμένα να την αποσυνδέσει από τον Περίανδρο και φαινομενικά τουλάχιστον να τη διαχωρίσει από την προηγούμενη εγκληματική της δράση. Υπαρχηγός σε αυτή τη χρονική περίοδο είναι ο Χάρης Κουσουμβρής. Ο Κουσουμβρής έχει ένα πολύ μακρύ μητρώο με μαχαιρώματα, σωματικές βλάβες, ξυλοδαρμούς, ένοπλες ληστείες, κλοπές, με εντάλματα και καταζητείται, με δίκες τη μια πάνω στην άλλη, με όλον τον ποινικό κώδικα, εντέλει, και με μπες-βγες σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Δημιουργεί δυσφορία στον Νίκο Μιχαλολιάκο γιατί αντιμάχεται το Δημήτρη Ζαφειρόπουλο που ο Μιχαλολιάκος προωθούσε στην ηγεσία της οργάνωσης γιατί διέθετε μια τεράστια περιουσία, αντί για τον ίδιο τον Κουσουμβρή, ακριβώς εξαιτίας του πλούτου του Ζαφειρόπουλου. Ο Κουσουμβρής καθαιρείται και γράφει ένα βιβλίο με τίτλο “Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής”, το 2004, στο οποίο τσουρουφλίζει το Μιχαλολιάκο, τον Ζαφειρόπουλο (τότε ήταν στην οργάνωση), τον Παναγιώταρο και όλους τους άλλους στην ηγεσία της ΧΑ. Όλα τα άπλυτα στη φόρα. Με πολλά δικαστικά έγγραφα, αστυνομικές αναφορές, δικογραφίες και άλλα που πάνε πίσω μέχρι τη μεταπολίτευση και τη χούντα και όλο το μεταξύ διάστημα. Το ίδιο αποκαλυπτικός είναι ο Κουσουμβρής και σε μια συνέντευξή του στον “Ταχυδρόμο” την ίδια περίοδο. Είναι ο δεύτερος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής που «τρώγεται» από το Μιχαλολιάκο και για δεύτερη φορά η οργάνωση χάνει μέλη της.

Ο επόμενος σταθμός της δημοσιότητας της ήταν η προσχώρηση της Χρυσής Αυγής, στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, όπου ξαφνικά αποκτά έστω και για λίγο επίπλαστη κοινοβουλευτική οντότητα. Πλην όμως ο Μιχαλολιάκος δεν θα ανεχόταν για πολύ κάποιον άλλο να κάνει κουμάντο και επιπρόσθετα οι «ιδεολόγοι» συναγωνιστές τον πίεζαν να αποχωρήσει γιατί ο Καρατζαφέρης δεν είχε κρατήσει το λόγο του. Σε αυτή τη διαδικασία χάνει τον υπαρχηγό του, Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, μετέπειτα εκδότη του Ελεύθερου Κόσμου και κάποιους από τους σκληροπυρηνικούς της ομάδας του Ζαφειρόπουλου, που καλόβλεπαν την «αστική» τους νομιμοποίηση και επιπλέον είχαν βαρεθεί τον Μιχαλολιάκο που κρυβόταν διαρκώς πίσω τους. Ο Μιχαλολιάκος όμως κρατάει το Ζαφειρόπουλο με φωτογραφίες που του έχει δώσει στο παρελθόν ο Κουσουμβρής από περίεργα νυχτοπερπατήματα και λικνίσματα και με αυτές εκβιάζει τον πρώην υπαρχηγό του και τελικά αποτρέπει τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2009.

Είχε φτάσει η στιγμή να λάμψει το άστρο του Ηλία Παναγιώταρου. Επιστρατεύει κόσμο από τη θύρα 13 του Παναθηναϊκού, τους Nationalist του Ολυμπιακού και το 2000 ιδρύει τη «Γαλάζια Στρατιά» τον ποδοσφαιρικό σύλλογο των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής, μέσα στα γραφεία του κόμματος, στο Παγκράτι. Αυτό το αθλητικό παρακλάδι της Χρυσής Αυγής βρήκε την ευκαιρία, εξαιτίας της μαζικότητας του ποδοσφαίρου, αλλά και της αναγωγής ενός αγώνα σε εθνική μάχη, να περάσει σε μεγαλύτερο κοινό τις ιδέες του Ναζισμού. «Είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα του ανθρώπου» δηλώνει ο τέταρτος κατά σειρά υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής.Έγινε διάσημος από την επίθεση σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου, ωστόσο η πορεία του στον χώρο Ναζιστών μαρτυρά ιδιαίτερη τάση σε προπηλακισμούς πλην όμως κρύβεται πάντα πίσω από άλλους, οι οποίοι συλλαμβάνονται και φυσικά πληρώνουν τα σπασμένα. Ανάμεσα σε αυτούς που συντροφεύουν τον Ηλία Παναγιώταρο και ηγούνται των ομάδων του είναι ο Χρήστος Αθανασάκος, διαμερισματικός σύμβουλος στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, υπόδικος που διαφεύγει τη σύλληψη και συντροφεύει πάντα τον Ηλία Κασιδιάρη στις εξόδους του, ο Χρήστος Ρήγας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, υπόδικος για συμμετοχή σε δολοφονία, ο Νίκος …….. που έχει καταδικαστεί για μαχαίρωμα σε συμπλοκή Παναθηναϊκών- Ολυμπιακών και συχνάζει στην έδρα του συνδέσμου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ο Παναγιώτης Δράκου, που συνελήφθη με βαρύ οπλισμό.

 


Από τον Άγιο Παντελεήμονα, στην Ομόνοια, την πλατεία Αμερικής και τις διαρκείς επιθέσεις σε μαγαζιά αλλοδαπών και το λιντσάρισμα όσων βρίσκονται στο δρόμο τους και διαφωνούν. Ακόμα και αν αυτοί οι κάποιοι κρατάνε Ελληνική Σημαία και έτσι μπαίνουν εμπόδιο στην ολοκληρωτική κατάκτηση του πατριωτικού και εθνικιστικού χώρου. Έτσι λίγο πολύ φτάσαμε στο σήμερα και στο κόμμα της Χρυσής Αυγής που φόρεσε τα καλά του την ημέρα που περνούσε το κατώφλι της Βουλής αλλά που εξακολουθεί να έχει βρώμικα τα υπόγεια του και η μπόχα ξεχειλίζει κατά διαστήματα, ίσα ίσα για να μας θυμίζει ότι ποτέ δεν έπαψε να είναι ένα Νεοναζιστικό κόμμα.

Πλην όμως η αθρόα συρροή μελών και οπαδών διαμόρφωσε μία νέα κατάσταση μέσα στους κόλπους της Χρυσής Αυγής. Από τη μία βρίσκεται ο σκληρός Εθνικοσοσιαλιστικός πυρήνας που αποτελείται από δύο βασικές ομάδες. Η μία ηγείται των ομάδων κρούσης που έχουν καταρτιστεί με στρατευμένους από τους ποδοσφαιρικούς συνδέσμους και άρα πολλοί εκ των οποίων είναι είτε υπόδικοι, είτε με αναστολή. Αποκλειστικός σκοπός τους είναι να προάγουν την εκδίκηση της «κοινωνίας» ή των μελών της Χρυσής Αυγής, απέναντι στην πολιτεία, τους λαθρομετανάστες, τα μέλη άλλων κομμάτων, τους συναγωνιστές που τους πρόδωσαν ή τους πατριώτες και Εθνικιστές από άλλα κόμματα ή ακόμα και ανεξάρτητους που δεν μπόρεσαν να προσεταιριστούν και να τους εντάξουν στους κόλπους της Χρυσής Αυγής.  


Το «μόνοι εναντίον όλων» εκφράζεται με λιντσαρίσματα, μαχαιρώματα, προπηλακισμούς και μία διαρκή λεκτική πρόκληση και βία προς τους πάντες. Κατά τη δική μου άποψη όλο αυτό το κύμα βίας έχει ως σκοπό το θάνατο κάποιου μέλους τους προκειμένου να τον ηρωποιήσουν και να ξεκινήσουν ένα γενικότερο πογκρόμ σε όλη τη χώρα ώστε να επιτύχουν τον τελικό στόχο που είναι η αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος της χώρας και η εγκαθίδρυση μαζικού κλίματος βίας και διώξεων της διαφορετική άποψης. Η άλλη ομάδα είναι η αφρόκρεμα των θεωρητικών του Εθνικοσοσιαλισμού, δηλαδή αυτοί που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πλύση εγκεφάλου της νεολαίας που επεκτείνετε και σε μαθήματα προπαγάνδας των νηπίων. Είναι αυτή που εκλογικεύουν από τη μία το κύμα βίας και φροντίζουν, ώστε ο πολίτης αντιμετωπίζοντας το στην καθημερινή του ζωή να το συνηθίσει αφενός και αφετέρου να το εισάγει ως πρακτική αντίδρασης απέναντι στην αδικία που αισθάνεται ότι υφίσταται. Από την άλλη πλευρά ο εκφοβισμός στα ίδια τους τα ενεργά μέλη είναι τέτοιος που ακόμα και να αντιδράσουν και να θελήσουν να αποκοπούν, θα συναντήσουν το εκδικητικό μένος των πρώην συναγωνιστών τους, που έχοντας δει τις επιπτώσεις, δεν θα μπορούσαν παρά να το απεύχονται για τους εαυτούς τους. Οι Νεοναζιστές αντιγράφουν και εφαρμόζουν με επιτυχία την μέθοδο της προπαγάνδας που πρώτος ο Γκέμπελς εφηύρε και ο Χίτλερ νομιμοποίησε και εφάρμοσε.

Όλα βέβαια, θα πήγαιναν κατ΄ ευχήν αν αυτός ο σκληρός πυρήνας δεν αντιδρούσε στην αστικοποίηση του κόμματος και στην ανάγκη υποδοχής στους κόλπους του, πλήθος κόσμου που δεν αποδέχεται την Εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία και πρακτική, αλλά συσσωρεύεται γύρω από τη Χρυσή Αυγή, από αντίδραση, από ανάγκη να βρίσκονται στο πλευρό των «ισχυρών» ή ακόμα και από μόδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κυριολεκτικά μισογύνης Ηλίας Κασιδιάρης, που αντιδρούσε σθεναρά στη συμμετοχή γυναικών στα ψηλά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής και στην κατοχή στελεχιακών θέσεων και απαξίωνε την μέχρι πρότινος υπεύθυνη του μετώπου Γυναικών και σύζυγο του βουλευτή Νίκου Μίχου, σήμερα τριγυρνάει με μοντέλα και αθλήτριες, ενώ στις ομάδες που συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνει και κάποιες θλιβερές υπάρξεις που υποδύονται τις γυναίκες, πάντα με στρατιωτική περιβολή, μακιγιάζ - μαλλί τραγουδιάρας της Εθνικής οδού και βήμα, λες και είναι στρατιωτικό τμήμα. Όλες ανεξαιρέτως ορκίζονται στο όνομα του «Κάσι» του κομάντο που όμως υπηρέτησε την 9μηνη θητεία του σε γραφείο, μια στρατιωτικός στη μονάδα του ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και φρόντισε για την καλοπέραση του Golden Boy και ευνοούμενου της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου.


 Αυτό όμως το συγκεκριμένο κομμάτι του κόσμου που συρρέει, είναι και υπεύθυνο για την αλλαγή βιτρίνας της Χρυσής Αυγής, πράγμα που δυσαρεστεί βαθύτατα το σκληρό πυρήνα. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αντιλήφθη, πως ως υμνητής του Χίτλερ και φανερός υποστηρικτής του δεν θα μπορούσε να πάει πολύ μακριά και σύντομα το «φαινόμενο» Χρυσή Αυγή θα «ξεφούσκωνε».  Άλλωστε στόχευε και στοχεύει στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο, από ότι, από άλλα κόμματα. Έπρεπε λοιπόν να αφαιρέσει οτιδήποτε τον συνέδεε με την αριστερά μια και ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι κίνημα της αριστεράς και οι πατριώτες Νεοδημοκράτες έχουν απέχθεια για τον αριστερό χώρο. Εν μία νυκτί αφαίρεσε την λέξη που προσδιορίζει την πραγματική ιδεολογία του κόμματος του, από παντού, από την εφημερίδα και το επίσημο site και απαγόρευσε στους πάντες να τη χρησιμοποιούν. Η λέξη «Εθνικοσοσιαλισμός» διαγράφηκε από τη ρητορική τους, προσδοκώντας να αποσυνδεθούν στο θυμικό των Ελλήνων από τις απεχθείς πρακτικές των Ναζί και αντικαταστάθηκε από τις λέξεις πατρίδα και Έθνος, που είναι προσφιλείς στην πατριωτική δεξιά.

Scripta manent (δηλ. τα γραπτά μένουν)  και ότι καταγράφεται δεν διαγράφεται. Μένει ζωντανή απόδειξη του τι είναι πραγματικά η Χρυσή Αυγή και του τι πρεσβεύει ….  με χαρακτηριστικά τα λεγόμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου, περί Εθνικοσοσιαλισμού, όπως το ότι είναι κίνημα της αριστεράς, ότι δέχονται τους Αλβανούς ως μία φυλή και ένα Έθνος με τους Έλληνες και με τη δήλωση περί αποστάσεως από την κραταιά θρησκεία του Έθνους. Τελικά το σόι Εθνικιστές είναι αυτοί που οι μισοί βουλευτές τους είναι παντρεμένοι με αλλοδαπές αφενός και που με τα λεγόμενα και τις πράξεις τους απορρίπτουν τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά ενός Έθνους, όπως είναι το ομόαιμο , το ομόθρησκο, το ομόγλωσσο  και το ομότροπο κατά τον Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο.Υπάρχουν όμως και Εθνικοσοσιαλιστικά ατοπήματα από θερμόαιμους στα ΜΜΕ, που υπενθυμίζουν ξανά και ξανά το ανεξίτηλο ναζιστικό στίγμα της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή η περιβόητη συνέντευξη που δόθηκε στο Τράγκα και υπερθεμάτιζε το θέμα της ευγονικής και της θανάτωσης των αρρώστων και αναπήρων της κοινωνίας, όπως επίσης και η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης που αποδέχεται την οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν ως ομόαιμη οργάνωση με τη Χρυσή Αυγή, η οποία μάλιστα φιλοξενήθηκε από την ακραία ρατσιστική οργάνωση των ΗΠΑ στις ιστοσελίδες της. Είναι γνωστό πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταδίκασε δημόσια τους επιστήμονες και γενικότερα τη γνώση όταν υπερθεμάτισε στο ότι στο χάλι που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, την έφεραν οι μορφωμένοι και οι επιστήμονες. Δείχνοντας έτσι το δρόμο για την αμορφωσιά και την έλλειψη παιδείας, η οποία όμως βολεύει τα μάλα τα σχέδια του, που μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε ένα στρατό κομπλεξικών, αδαών και αμόρφωτων. Τι κι αν προσπαθεί να κάνει κοινωνική πολιτική με κρατικά κόλλυβα μέσω επισιτιστικής βοήθειας σε μαστιζόμενους Έλληνες από τη κρίση. Ακόμα και εκεί μιλάει η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός του. Οι Έλληνες Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και τσιγγάνοι εξαιρούνται από όλες τις «παροχές» που ούτως ή άλλως έχουν σκοπό την αλίευση ψήφων. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος την κατάπτυστη ενέργεια της αποθήκευσης των στοιχείων των ανθρώπων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τροφή, με την έκδοση ταυτοτήτων της Χρυσής Αυγής;  Επομένως δεν πρέπει να υπάρχουν κενά στις απόψεις των πολιτών για το τι εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή….Παρόλα αυτά η ποιότητα των στελεχών της καθώς και των βουλευτών της γίνεται προφανέστατη μέσα στη βουλή αλλά και από τις συνεντεύξεις και τις εκπομπές στις οποίες συμμετέχουν. Η παντελής έλλειψη, πρώτιστα κοινωνικής μόρφωσης και μετά παιδείας γίνεται αντιληπτή από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Στα πλαίσια αυτά και αφού «καλλώπισε» το κόμμα του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στο μέτρο που του επιτρέπουν οι εσωτερικές αντιδράσεις, κάνει ο ίδιος επιλεκτικό άνοιγμα προς την «ελίτ» των επιστημόνων πληρώνοντας αδρά ποσά από τα χρήματα που του παρέχει ο κρατικός κορβανάς για να εξασφαλίσει κυρίως δικηγόρους αλλά και πρώην δικαστές, στρατιωτικούς, διευθυντές υπουργείων, τραπεζών και γενικά ανθρώπους συντηρητικούς και θυμωμένους, με προοπτική να τους χρησιμοποιήσει στον εξανθρωπισμό του κόμματος του αφενός αλλά και στη στελέχωση των ευρω-ψηφοδελτίου του, γνωρίζοντας πολύ καλά πως το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δε συγχωρεί αλλά και περιθωριοποιεί όλους όσους είναι αδαείς και ανίκανοι να χειριστούν με ευαισθησία και σύνεση την ιδιότητα τους ως ευρωβουλευτές μια και η παρουσία τους πέρα από το κόμμα προέλευσης τους εκθέτουν συγχρόνως και ολόκληρη την Ευρώπη. Χωρίς άλλο, ακόμα και οι κοινοβουλευτικές ομάδες που ενδεχομένως να προσπαθήσει να προσχωρήσει η Χρυσή Αυγή, δύσκολα θα τους δεχτούν χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα επιστημονικής κατάρτισης και γλωσσομάθειας, βασικές ιδιότητες που απαιτούνται για να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους συναδέρφους τους. Η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να φαίνεται ως ένα ρατσιστικό κόμμα ηλίθιων μποντιμπιλντεράδων, αλλά ως ένα κόμμα αντικομμουνιστικό, ένα κόμμα κατά του εσωτερικού «εχθρού» που είναι οι πάσης φύσεως αριστεροί, ελευθεριακοί, γκέι, ναρκομανείς, λαθρομετανάστες, τσιγγάνοι, εβραίοι κ.τ.λ.Από τη μία λοιπόν οι αυθεντικοί ιδεολόγοι εθνικοσοσιαλιστές, εθνικιστές και σοσιαλιστές, που έχουν αντικαπιταλιστικές απόψεις, μάχονται το σύστημα, την αστική δημοκρατία, το κεφάλαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία, εστιάζονται στον έλεγχο της οικονομίας από το κράτος και προσδοκούν σε μία κλειστή κοινωνία απόλυτα ελεγχόμενη από το δικό τους σύστημα διοίκησης και χειραγωγήσιμη, έρμαιο της προπαγάνδας τους. Το άλλο κομμάτι που έχει εισρεύσει στη ΧΑ, είναι τυχοδιώκτες, αριβίστες, οπορτουνιστές, άνθρωποι της νύχτας, νεόπλουτοι που βρήκαν θέση σε μία ανερχόμενη πολιτική δύναμη που ανέχεται τις ακραίες συμπεριφορές και τις εκμεταλλεύεται για να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς ασυλίας με ότι άλλο αυτό μπορεί να σημαίνει, που αρέσκονται στην ανεξέλεγκτη  πλούσια ζωή, στους ασπασμούς με το καταστημένο, διψούν για εξουσία και θα έκαναν το οτιδήποτε για να την καταλάβουν και να την κρατήσουν καλά κάτω από την επιρροή των λίγων. Αυτή η διαφορά είναι απολύτως αισθητή μέσα στους κόλπους της Χρυσής Αυγής, όσων αφορά τουλάχιστον στα στελέχη με τα μεγαλόπνοα «πατριωτικά» σχέδια.Είναι ορατή λοιπόν μία νέα «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών», όπως το τριήμερο μαζικών δολοφονιών από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 1934 στη Γερμανία, όταν εκκαθαρίστηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ ολόκληρη η ηγεσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Sturmabteilung. Με την ευκαιρία θανατώθηκαν επίσης άλλοι δεξιοί πολιτικοί που δεν είχαν σχέση με τα SA, αλλά και διάφοροι αντίπαλοι του Χίτλερ. Μόνο που εδώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι αυτός που θα «καθαρίσει» τους ιδεολόγους Εθνικοσοσιαλιστές, όπως έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν και έχοντας στοιχεία για την πολύπλευρη ποινική τους δράση θα τους απαρνηθεί και για να μη προκύψουν αντιδράσεις μέσα σε χρονιά εκλογών, θα τους στοχοποιήσει και θα τους παραδώσει στην αστυνομία ως υπαίτιους για όλες τις εγκληματικές δράσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Χρυσή Αυγή. Είναι τυχαίο που όλοι οι υπαρχηγοί του «φαγώθηκαν» μέσα σε μία νύχτα και πάντα για να περάσει εκείνος πάνω από τα πτώματα τους και να προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά; Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Παναγιώταρος έχει γίνει ανεξέλεγκτος και δρα χωρίς την έγκριση του …. Αρχηγού. Έτσι και τώρα πρέπει να καθαριστεί ο δρόμος για τις Δημοτικές εκλογές και φυσικά για τις Ευρωεκλογές. Το σύστημα σέρνει από τη μύτη το «αντι-συστημικό» νεοναζιστικό μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, το οποίο είναι έτοιμο να παραδοθεί στο life style, που γίνεται πιο φανερό όταν βλέπουμε τον Ηλία Κασσιδιάρη να φωτογραφίζεται δημόσια με μοντέλα και αθλήτριες ως άλλος Ρουβάς και φυσικά στους βιομηχάνους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.


Φευ, τι κι αν είναι οι αστοί και το κεφάλαιο που απεχθάνεται ο αντι-συστημικός σκληρός πυρήνας; Είναι το μέσο για να φτάσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος εκεί που επιθυμεί και του είχαν τάξει πολλά χρόνια πριν οι Χουντικοί μέντορες του…. Είναι το φτωχόπαιδο από πολύτεκνη οικογένεια της Μάνης που είναι λίγο πριν βάλει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι. Βέβαια ας μη τον αδικούμε. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι αυτός που φαίνεται και βγαίνει μπροστά γιατί καίτοι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που θέλει τις γυναίκες μόνο για αναπαραγωγικές μηχανές, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος άγεται και φέρεται από τα νήματα που τραβάει η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια, ως άλλη αυτοκράτειρα Θεοδώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου