Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Σκέψου και ανάλυσε, είναι αυτό που φοβούνται!


Η μόρφωση είτε κοινωνική, είτε επιστημονική, είναι απαραίτητη στη ζωή μας. Όσο και αν τα κελεύσματα των ημερών προστάζουν για το αντίθετο γιατί έτσι είναι το συμφέρον των ολίγων και των εκλεκτών. Η μόνιμη επωδός του «είδαμε και με τους μορφωμένους τι καταφέραμε, αυτοί μας έφεραν μέχρι εδώ» είναι απλά η προπαγάνδα που αγγίζει το θυμικό, όσων δεν κατάφεραν να σπουδάσουν και βρίσκουν διέξοδο στα κόμπλεξ τους. Γίνονται δε υποχείριο και εκτελεστικό όργανο, αυτών που χρησιμοποιούν τη μόρφωση τους για να τους ελέγξουν και να τους οδηγήσουν σε αποτελέσματα που είχαν προγραμματίσει πριν από αυτούς γι αυτούς. Οι απαίδευτοι είναι εύκολα θύματα γιατί είναι χειραγωγίσιμοι και το κυριότερο φανατίζονται με τις πληροφορίες που τους δίνουν οι «έξυπνοι» χωρίς να έχουν τη δυνατότητα της ανάλυσης, της επεξεργασίας, του συμπεράσματος  και το βασικότερο όλων, της αντίληψης για να αναγνωρίζουν τη διαδικασία στην οποία εμπλέκονται.


Σήμερα θα μιλήσουμε για τρία βασικά πειράματα που εντάσσονται στη ψυχολογία των μαζών και που αφενός καταδεικνύουν πως μπορεί να χειραγωγηθεί  ο όχλος και για να πράξει αλλά και για να αδιαφορήσει. Πειράματα που καταδικάζουν την ανθρωπότητα σε πολύ μεγάλα σφάλματα και αποδεικνύουν γιατί και πως, ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο Μάο, πέρα από τα μέγιστα εγκλήματα κατάφεραν εκατομμύρια ανθρώπων να τους ακολουθούν με φανατισμό. Το πρόβλημα, δεν έγκειται στο παρελθόν αλλά στο μέλλον γιατί μεσούσης της κρίσης, εμφανίζονται καινούργιοι Χίτλερ και Στάλιν. Δυστυχώς η Ελλάδα νομοτελειακά, με την κρίση των αξιών και την απαξίωση των σπουδών, οδηγείται από τον όχλο στην επονείδιστη και αδιέξοδη επικράτηση των αχρείων και όχι των αξίων.  
Ας δούμε λοιπόν τα πειράματα που εφαρμόζονται στον Ελληνικό λαό, από αμφίβολης αξίας «ηγέτες» που τροφοδοτούν την επικράτηση του χάους.



"Τα πειράματα του Asch".

Έτσι ήταν γνωστή τη δεκαετία του '60, μια σειρά από εργαστηριακά πειράματα του Σόλομον Ας, που ασχολούνταν με την ψυχολογία του όχλου. Πώς και πόσο, οι άνθρωποι επηρεάζονταν από συνανθρώπους τους σε ένα κοινωνικό σύνολο. Ένας «ηγέτης» μετέφερε μία πληροφορία στις μάζες που ήταν είτε ασήμαντης αξίας, είτε εξαιρετικά μεγάλης προτεραιότητας ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αυτόματα αποκαλυπτόταν ότι το 33% εναρμονιζόταν και ακολουθούσε αυτές τις προτάσεις γιατί επηρεαζόταν από το διπλανό του ακόμα όταν γνώριζε ότι η πράξη του αυτή τον οδηγούσε σε λάθος, που όμως αδυνατούσε να αντιληφθεί τις συνέπειες του.  

Αν ακόμα και τώρα δεν μπορείτε να αντιληφθείτε που εφαρμόζονται τα πειράματα αυτά, θα σας θυμίσω την ανάγκη της ομοιόμορφης εμφάνισης που εξαναγκάζονται να έχουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να γίνεται εμφανές το που ανήκουν αφενός αλλά και του ότι δεν έχουν ατομική βούληση και δική τους δυνατότητα έκφρασης, παρά μόνο διαμέσου αυτού που δίνει της εντολές και όλοι απλά τις εκτελούν.  Αν δεν σας φτάνει και αυτό, θα σας υπενθυμίσουμε το Δεκέμβριο του 2008 με τις αντιδράσεις του όχλου και την εξάπλωση της βίας με μιμητική διάθεση   απέναντι σε αυτές που εκδήλωναν οι «ηγέτες» τους. Πανομοιότυπα παραδείγματα είναι οι ομαδικές αντιδράσεις λαθρομεταναστών που αφορούν σε εξεγέρσεις μέσα σε χώρους περιορισμού τους που καθοδηγούνται από τους φανατικούς Ισλαμιστές καθοδηγητές τους και στηρίζονται από τις αριστερές ΜΚΟ και από τα αριστερά κόμματα. Μέγιστο παράδειγμα η εξέγερση προ ημερών στην Αμυγδαλέζα και ακόμα μεγαλύτερο η εξέγερση για το υποτιθέμενο σκίσιμο των φωτοτυπιών του κορανίου. Μισαλλοδοξία, φανατισμός και αμορφωσιά καταδεικνύονται από τις εφαρμογές των ανωτέρω πειραμάτων.



«Το πείραμα της απάθειας του παρευρισκομένου»

Αφορμή για το πείραμα, στάθηκε η δολοφονία μίας νεαρής γυναίκας το 1964, με 38 (!) αυτόπτες μάρτυρες, που έμειναν απαθείς κατά τη διάρκεια της πράξης. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα την παντελή αδιαφορία του ατόμου προς τις πράξεις που υφίσταται άλλο άτομο παρακείμενο του και τη μετάθεση της ευθύνης της αντίδρασης στους υπόλοιπους παρευρισκομένους. Αν δεν μπορείτε να βρείτε εφαρμογή να σας υποδείξουμε την εφαρμογή του νόμου του Λιντς σε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και λαθρομετανάστες που υφίστανται οργανωμένες επιθέσεις και ουδείς από τους παριστάμενους αντιδρά, είτε επειδή βρίσκεται υπό την επήρεια του πειράματος του Asch και συμμετέχει ως θύτης, είτε επειδή βρίσκεται υπό την επήρεια του πειράματος της απάθειας του παρευρισκομένου και φοβάται τις συνέπειες της αντίδρασης και αφήνει την πρωτοβουλία σε άλλους που είναι πιο «δυνατοί».  Άλλο τρανό παράδειγμα είναι οι επιθέσεις των αναρχικών, παρακρατικών και κουκουλοφόρων, εναντίων ανθρώπινων στόχων και της αδυναμίας αντίδρασης των παρευρισκομένων να τους σταματήσουν, με τρανταχτό παράδειγμα τη δολοφονία των εργαζομένων της ΜΑΡΦΙΝ και του Κ. ΜΑΡΟΥΣΗΣ, που διεπράχθησαν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών.


«Το πείραμα του Milgram»

Το πείραμα του Milgram, δείχνει τη δύναμη των… εντολών. Εφόσον πληθυσμοί εξομοιωθούν, ομαδοποιηθούν και ομογενοποιηθούν εφαρμόζεται το πείραμα των εντολών. Αυτό έγκειται στην αποποίηση ευθυνών εφόσον αποδοκιμάζεται μία πράξη και ο θιγόμενος απολογείται με τη δικαιολογία της εφαρμογής εντολών. Με βάση αυτό το πείραμα το 66% όσων απολογήθηκε, ομολόγησε ότι προέβησαν σε πράξεις που δεν αποδέχονταν, μόνο και μόνο επειδή δέχονταν εντολές από άτομα που θεωρούσαν υπεύθυνα βάση της ιδιότητας τους και ήταν αποδεκτά από το σύνολο, ως ειδήμονες. Τρανό παράδειγμα η δίκη της Νυρεμβέργης, όπου όλοι μηδενός εξαιρουμένου εκτελούσαν άνωθεν εντολές. Σήμερα την πρακτική αυτή τη βλέπουμε στις τρομοκρατικές ομάδες όπως τη 17 Νοέμβρη, που ήταν η βασική δικαιολογία των τρομοκρατών ακόμα και στις απολογίες τους και φυσικά στους συλληφθέντες από τις ομάδες που δρουν κατά των λαθρομεταναστών.  

Αν διαβάσατε αυτές τις λίγες γραμμές και δεν πιστεύετε τα όσα διαβάζετε, απλά αναλογιστείτε μήπως έχετε βρεθεί στη θέση των παραπάνω και έχετε γίνει και εσείς μέρος των πειραμάτων χειραγώγησης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου