Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Να σας πω το δικό μου success story κύριε Πρωθυπουργέ;


Το δικό μου success story κύριε Πρωθυπουργέ, δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ γιατί είναι ένα success story, ηθικής και Εθνικής ανάτασης. Δεν έχει σχέση με την οικονομία, αλλά θα συμβάλει για να την αναδομήσει. Δεν έχει σχέση με το χρήμα, αλλά θα συμβάλει για να σταματήσει ο κοινωνικός μαρασμός και να βρουν οι Έλληνες την ψυχική δύναμη για παλέψουν για το αύριο με συνέπεια και εντιμότητα. Δεν έχει σχέση με καμία οικονομική συναλλαγή και θα βοηθήσει να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στην πολιτική και στους ανθρώπους μας εκπροσωπούν. Με ένα έχει σχέση, με την Ελληνική ψυχή που κατοικεί πλέον σε πολύ λίγα σώματα, αλλά έχει την ομορφιά του να τη μεταλαμπαδεύεις σε όλους.Κύριε πρωθυπουργέ, δώστε τη δυνατότητα σε όλους μας, να σώσουμε τη χώρα μας και να συμμετέχουμε καθημερινά, λιθαράκι – λιθαράκι στην ανοικοδόμηση της. Δώστε μας τη δυνατότητα, να κατανοήσουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν και διεγείρεται το μοναδικό φιλότιμο του Έλληνα. Όπου δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν ανάγκες, υπάρχει η Ελληνική ψυχή που είναι απείρως πλουσιότερη από όσα χρήματα και αν χρωστάμε ως κράτος. Προάγετε τον εθελοντισμό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, δίνοντας κίνητρα και ζητώντας βοήθεια. Δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια από το λαό σου, κανείς δεν περιμένει να τα κάνετε όλα μόνος σας και αν έχουμε καταντήσει μικρόψυχοι και συμφεροντολόγοι, να η ευκαιρία να αλλάξουμε.


Περισσότερο από την τσέπη μας, πονάει η λογική μας γιατί ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αν καταλήξουμε να ζητήσουμε τη συνδρομή της ή θα αδικηθούμε ή θα γεράσουμε περιμένοντας. Ισονομία, ισοπολιτεία και ενδιαφέρον για το δίκαιο το πολίτη είναι μία πολύ καλή αρχή. Υπάρχουν δικηγόροι που ερίζουν για να γίνουν δικαστές και εισαγγελείς. Με κίνητρο τη μοριοδότηση, απέναντι στους συναδέλφους τους μπορούν να βοηθήσουν στη γρηγορότερη απόδοση δικαιοσύνης ως βοηθοί ενός δικαστή ή ενός εισαγγελέα και συγχρόνως να αποκτήσουν και την απαραίτητη εμπειρία. Φοιτητές αντί πρακτικής εξάσκησης σε δικηγορικά γραφεία που χρησιμοποιούνται ως γραμματείς και όχι ως μέλλοντες δικηγόροι, μπορούν να αναλάβουν τη διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής δουλειάς των στοιχείων που συντελούν για τη διαμόρφωση της απόφασης.


Μπορεί το αύριο που ξημερώνει, να είναι οικονομικά αβέβαιο, αλλά τι να την κάνεις αυτή την ανησυχία όταν το κυριότερο είναι, να μη κινδυνεύει ούτε ο πολίτης, ούτε η περιουσία του. Κύριε Πρωθυπουργέ, αφήστε μας να φυλάξουμε τις γειτονιές μας, να συνεργαστούμε με την αστυνομία, να μάθουμε από αυτή και έτσι να σεβαστούμε το ρόλο και την ευθύνη τους. Δώστε μας μικρές αρμοδιότητες και πολύ εκπαίδευση, κάντε μας να αισθανθούμε χρήσιμοι και να δεθούμε με τους γείτονες μας. Ήδη έχετε κάνει το πρώτο βήμα, με το νόμο περί ένταξης στην αστυνομία των πολιτών που βοηθούν σε σύλληψη. Δώστε τη δυνατότητα σε αστυνομικούς να μπουν στα σχολεία, να μιλήσουν και να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά μας. Αφήστε τους να τα πλησιάσουν, να τα αγκαλιάσουν και να τα φέρουν κοντά τους κάνοντας τα να καταλάβουν ότι πρέπει να αγαπούν το νόμο και τους εκπροσώπους του.


Οι πολίτες έχουν ανάγκη αναγνώρισης και ειδικά αυτοί που έχουν προσφέρει πολλά για την ασφάλεια της χώρας. Κύριε Πρωθυπουργέ, όλες οι χώρες του κόσμου, έχουν πολιτοφυλακή, ας φτιάξουμε μία και εμείς. Υπό τη στενή επιστασία του κράτους και την εκπαίδευση τους από τον Ελληνικό Στρατό, με κοινές ασκήσεις και συνεργασίες με ανάλογες ομάδες από τις Ευρωπαϊκές χώρες, αξιοποιήστε εσείς το ανθρώπινο δυναμικό των ειδικών δυνάμεων, που λίγοι στον κόσμο έχουν την εκπαίδευση τους και απομακρύνετε έτσι την εκμετάλλευση τους από επιτήδειους και τη δυνητική συμμετοχή τους σε ομάδες, που υπό το πρόσχημα της σωτηρίας της πατρίδας, με ψευδεπίγραφα διλήμματα  τους βάζουν σε επικίνδυνες ατραπούς. Δώστε τους τη δυνατότητα να συνδράμουν στην αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς και σε κάθε ανάγκη της χώρας. Ο στρατός έχει ανάγκη υποστήριξης και ενδυνάμωσης του φρονήματος. Τι καλύτερο από αυτούς που υπηρέτησαν την πατρίδα, λαμβάνοντας την πιο σκληρή εκπαίδευση που έχει αναδείξει τις ιδιαίτερες ικανότητες τους, τη φιλοπατρία τους και κυρίως τη πειθαρχία τους.


Τα σχολεία χρειάζονται υποστήριξη από ενεργούς πολίτες. Ας δώσουμε άλλη διάσταση στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Ας μπούμε όλοι μαζί στη διαδικασία να στηρίξουμε τα παιδιά μας και τους ανθρώπους που τα διδάσκουν. Ας αναλάβουμε τη φύλαξη των σχολείων, ώστε με την ενεργή μας δράση να αποθαρρύνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και τα βαποράκια, επίδοξους βιαστές και παιδεραστές. Ας συνεργαστούμε με το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη φύλαξη και των εσωτερικών χώρων των σχολείων, τις αυλές και τα προαύλια, ώστε να αποτρέψουμε τις ενέργειες συμμοριών και το κυριότερο το bullying κατά των πιο αδύναμων. Κύριε Πρωθυπουργέ, σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, δώστε κίνητρα σε καθηγητές και δασκάλους, αδιόριστους και μη να κάνουν εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία ή εκμάθηση ξένων γλωσσών σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και με αυτό τον τρόπο να μοριοδοτούνται,  είτε για τον πιο σύντομο διορισμό τους ή την αύξηση της βαθμολογίας τους στους αδιόριστους και για τις προαγωγές τους οι διορισμένοι.


Ας δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας, μεγαλώνοντας να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες και να διατηρούν τους χώρους τους πολιτισμένους και τη συμπεριφορά τους κόσμια. Ας δώσουμε στις πολιτικές νεολαίες τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι είναι κύτταρα της εκπαίδευσης και όχι καρκινογόνες ουσίες. Ας αναλάβουν εναλλάξ τη φύλαξη των πανεπιστημίων και των φοιτητικών στεγών και εστιών, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες μέσα από επιτροπές σε στενή συνεργασία με την αστυνομία. Ας αποτελέσουν τη δύναμη ελέγχου των εισερχομένων και της αποτροπής πρόσβασης στους πανεπιστημιακούς χώρους, ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση και βρίσκουν καταφύγιο στους ακαδημαϊκούς χώρους για τις άνομες πράξεις τους. Η συμμετοχή σε αυτές τις επιτροπές, ας αποτελέσει κίνητρο για αύξηση της βαθμολογίας τους στο πτυχίο ή την απολαβή υποτροφιών.


Ας πλημμυρίσουμε από αγάπη για τους απόμαχους της ζωής, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία και τους ασθενείς. Ας γίνουμε φύλακες άγγελοι. Κύριε πρωθυπουργέ νομοθετήστε ώστε να επιτραπεί η εθελοντική εργασία, σε νοσοκομεία, γηροκομεία, σανατόρια και χώρους αποκατάστασης. Ο Ερυθρός Σταυρός αλλά και η πολιτεία μπορεί να εκπαιδεύσει εθελοντές που να βοηθήσουν στο έργο των νοσηλευτών και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κλίμα παντού. Δώστε μοριοδότηση σε όσους φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής ή μαιευτικής συμμετέχουν εθελοντικά για να διοριστούν πιο γρήγορα ή να κάνουν πιο γρήγορα ειδικότητα ή αγροτικό ή πρακτική εξάσκηση. Θεσπίστε μέτρα ώστε εθελοντές όλων των ειδικοτήτων που θα βοηθήσουν σε ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, καθαρισμούς και συντήρηση ιδρυμάτων κοινής ωφέλειας, να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις από εταιρίες που αναλαμβάνουν μεγάλα έργα ή στις κοινωνικές εταιρίες ή ακόμα και στη δυνατότητα επιδότησης για δικές τους δουλειές.


Το επόμενο καλοκαίρι είναι κοντά, ας δώσουμε ανάσα ζωής σε αυτή τη χώρα. Ας πλημμυρίσουμε με εθελοντές που θα φυλάνε τις ακτές, θα τις καθαρίζουν και τα τις επιτηρούν. Θα χρησιμεύουν ως ναυαγοσώστες για τον κόσμο που δεν μπορεί να πληρώσει για να έχει πρόσβαση σε παραλίες με ιδιωτική διαχείριση. Με ανθρώπους που θα συμμετέχουν στις αναδασώσεις αλλά και στη συντήρηση, επίβλεψη, αποψίλωση των δασών αλλά και στην κατάσβεση πυρκαγιών. Με νέα παιδιά που θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων με τουριστικό ενδιαφέρον και θα δίνουν οδηγίες σε τουρίστες, σε όσο περισσότερες γλώσσες. Στα μεγάλα λιμάνια για να καθοδηγούν προς τα μέσα μεταφοράς και τους πλησιέστερους φιλόξενους τουριστικούς χώρους. Ας γεμίσουμε τα πάρκα και τις πλατείες με νέους μουσικούς και ηθοποιούς που θα δίνουν παραστάσεις και μικρές συναυλίες για να διασκεδάσουν τον κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει χρήματα γι αυτές τις μικρές χαρές της ζωής. Όλοι αυτοί οι εθελοντές μπορούν να έχουν προτεραιότητα ή μόρια, ανάλογα με τη δραστηριότητα τους στο πυροσβεστικό σώμα, στο λιμενικό, στη τουριστική αστυνομία, στο Εθνικό θέατρο ή στις κρατικές ορχήστρες.  
Κύριε πρωθυπουργέ η αγάπη που οδηγεί τις επιλογές σας γι αυτή τη χώρα, ας γίνει φάρος και καθοδηγητής για να διαβάσει αυτές τις γραμμές. Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χωρίς να ξοδευτεί ένα ευρώ, αλλά απαραίτητα για την κοινωνική συνοχή της χώρας και την πρόοδο της. Ο εθελοντισμός, αποτελεί τροχοπέδη στην άναρχη, εμπρηστική και εκρηκτική διάθεση μεμονωμένων για να φέρουν το χάος σε αυτή τη πανέμορφη χώρα με τους ανεκπαίδευτους ανθρώπους. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε σε αυτό το δύσκολο έργο και να γίνουμε άξιοι Έλληνες. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου